Anmälan till tävling

Alla som tränar med IF Linnéa får tävla! För dig som vill tävla eller prova på att tävla för första gången och är född 2014 eller tidigare finns det en rad tävlingar att anmäla sig till. Vi har även listat tävlingar för äldre barn och ungdomar. Listan med länkar finns här nedan.

Klubben står för upp till tre grenar per barn i varje tävling. Grenar därutöver betalar du själv men faktureras i efterhand så det är inget du gör i samband med anmälan. Extrakostnaden för efteranmälan får man stå för själv, vilket också faktureras i efterhand.

I riks- och distriktsmästerskap står klubben för alla grenar, men gäller ej efteranmälan.

Klubben vill såklart att så många som möjligt ska tävla och vi uppmuntrar att man är med i många olika grenar. IF Linnéa har valt att ha en mycket låg terminsavgift. Vi har en lägre terminsavgift än andra klubbar och många större klubbar har terminsavgifter på nästan det dubbla. I tävlingar finns en startavgift per gren som brukar ligga på 80-100 kronor och för att få det att gå ihop ekonomiskt så har vi valt att stå för tre grenar per tävling. Sammantaget blir det ändå en stor kostnad för klubben, så vi förväntar oss att den som har anmält sig också kommer till start. Vid förhinder, skada eller sjukdom: försök gärna att avanmäla er.

Du tävlar i IF Linnéas t-shirt och valfria byxor. Vissa har spikskor men det går lika bra att köra med gymnastikskor som gärna får ha lite tunnare sula.

Du kan anmäla dig själv, eller prata med tränaren i din grupp för att synka deltagande med klubbkompisar. Då kan man även styra upp transport till och från tävlingen, vilket man annars ansvarar för själv. Gå in på respektive inbjudan när det närmar sig (ca 4 veckor innan). Senaste anmälningsdatum för respektive tävling ska framgå om du klickar dig in på tävlingen.

Information om aktuella tävlingar i Stockholmsområdet: friidrott.se's inomhusprogram 2023.
Om du vill åka längre och tävla runtom i Sverige hittar du samtliga tävlingar på Svenska Friidrottsförbundets hemsida. Andra bra länkar till tävlingar: AthletiComp, EasyRecord, Friidrottsanmalan.seTrack and Field och Webathletics.

Notera att man under inomhussäsongen tävlar i åldersklass enligt friidrottsförbundets regler. Exempelvis skall en person som fyller 12 år 2023 räknas som tolvåring redan vid inomhustävlingar i november-december 2022, trots att personen bara är 11 år då.